Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Corala bărbătească „Mitropolit Dosoftei” a Seminarului Teologic Liceal Ortodox Suceava şi Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” vor susține pe 6 iunie la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava un Concert Coral Extraordinar intitulat „In memoriam Ciprian Porumbescu”, de la ora 18:30.

Cele trei coruri vor pune în scenă compoziții românești dar și internaționale, cunoscute și iubite de către public. Totodată, acestea vor readuce în atentia auditoriului câteva dintre cele mai frumoase partituri ale marelui compozitor și apărător al unității naționale, Ciprian Porumbescu. Pe scenă li se vor alătura și tineri instrumentiști. Dirijor va fi pr.prof. Lucian Tablan-Popescu.

”Ne dorim ca acest concert să fie punct de reper și totodată sprijin pentru tânăra generație spre a descoperi frumusețea muzicii corale prin prelucrările folclorice, romanțele și cântecele patriotice pe care le vom interpreta. În același timp ne dorim ca publicul cunoscător să retrăiască cu nostalgie muzica celor care cred că frumosul nu a murit ci trăiește mai viu ca niciodată prin noi, oamenii simpli. Iubim arta și ne dedicăm 100% unei pasiuni care datorită perseverenței, a seriozității, a rezultatelor și în primul rând a publicului a devenit o responsabilitate de promovare a zonei noastre geografice și a identității noastre culturale. Cu alte cuvinte, putem spune că am reușit să transformăm un hobby în ambasador cultural la nivel mondial”, a precizat managerul Coralei „Ciprian Porumbescu” Suceava, Ionuț Vichentie Ilisoi.

Intrarea se face pe bază de invitație, iar prețul acesteia este de 15 lei. Achiziția se poate face de la Anticariatul de pe strada Republicii nr.15, Suceava, sau la numărul de telefon 0754 497 144 (Laura).

Articolul precedentO fetiță de 11 ani a ajuns la spital după ce a fost mușcată de un câine
Articolul următorUn șofer a ajuns la spital după ce a intrat în plin cu mașina într-un stâlp