Prefectura Suceava a transmis că luni a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, într-o ședință extraordinară pentru analiza situației actuale a Spitalului Județean în contextul scăderii înregistrate, în mod constant, la numărul pacienților cu COVID 19.

Convocarea membrilor CJSU este necesară în contextul adresei Spitalului Județean de Urgență „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava prin care se solicită o analiză din partea autorităților implicate în gestionarea situației generate de pandemia COVID 19.

„Analiza privește modul în care Spitalul Județean va aborda acordarea de servicii de sănătate conform destinației anterioare perioadei de pandemie, luându-se în considerare datele furnizate de către autoritățile medicale privind evoluția epidemiologică, care confirmă un trend descendent, existând premisele reluării activității normale a secțiilor din spitalul județean, cu sectoare tampon și non COVID 19 adiacente, de natură a permite preluarea unor eventuale șocuri generate de apariția unor eventuale noi focare de infecție”, a transmis Prefectura Suceava.

La nivelul județului Suceava, până duminică, au fost efectuate 18.573 teste.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în județul nostru sunt declarate vindecate 2198 de persoane.

Duminică, la nivelul județului Suceava se află în autoizolare la domiciliu 2710 de persoane, iar în carantină instituționalizată 237 de persoane.

Din izolare voluntară au ieșit până acum 15.324 de persoane.

Din carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 2868 persoane.