Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică.

Codul este valabil de luni, ora 23.00, până marți, ora 23.00. Sunt așteptate cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică, precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte.

În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1.500 m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada.

Potrivit meteorologilor mai ales pe parcursul zilei de marți local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

Totodată, a mai fost emis un cod galben valabil în data de 6 mai, de la ora 14.00 până la ora 23.00. Potrivit meteorologilor, în acest interval, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

 

Articolul precedentUn bătrân a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost accidentat de o mașină care dădea cu spatele
Articolul următorCine este șoferul care și-a pierdut viața după ce s-a răsturnat cu mașina într-o râpă FOTO