sursa foto ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o atenționare meteo cod galben de ninsori pentru județul Suceava.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 11 februarie, ora 22.00 – 13 februarie, ora 02.00, vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă și va fi viscol în zona montană. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

De asemenea, meteorologii au emis o informare meteo, valabila în intervalul 11 februarie, ora 20.00 – 13 februarie, ora 10.00.  Fenomene vizate: precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

Articolul precedentUn tânăr de 19 ani a fost reținut după ce a fost prins beat la volan, de două ori în interval de câteva ore
Articolul următorO cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat pe raza localității Poiana Stampei FOTO