Cinci focuri de armă la Brodina în timpul unei urmăriri după contrabandiști de țigări

Cinci focuri de armă au fost executate de polițiștii de frontieră, la Brodina, în timpul unei urmăriri după contrabandiști de țigări.

Luni seară, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Brodina, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase. Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit. Polițiștii de frontieră au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în localitatea Brodina.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite patru colete cu țigări. Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 64.233 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.