Cinci copii și părinții acestora au fost transportați la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Incidentul s-a petrecut pe raza localității Ipotești. Cei doi soți, de 41 si 40 ani, dețin o casă, unde locuiesc împreună cu cei cinci copii, în vârstă de 1, 3, 5, 14 și 15 ani.

Marți dimineață, bărbatul a făcut focul în șemineul locuinței. După aproximativ o oră, toți membrii familiei sale au început să se simtă rău, acuzând stări de amețeală. Bărbatul a sunat la 112 și la fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale.

Victimele au fost transportate la UPU Suceava. Toate cele șapte persoane au fost diagnosticate cu intoxicație cu monoxid de carbon. Minorii și mama acestora au rămas internați în unitatea medicală în Secția de Pediatrie.

Locuința este racordată la rețeaua de gaz metan și este prevăzută cu un coș de evacuare a gazelor ce provin de la șemineu.

Potrivit pompierilor astfel de evenimente nedorite sunt, în general, determinate de: utilizarea unor coşuri de evacuare a fumului sau gazelor arse neetanşe, înfundate, fisurate ori cu deficienţe de construire.

Articolul precedentPatinoarul Areni se redeschide de Ziua Bucovinei
Articolul următorȘedință festivă a Colegiului Prefectural și expoziție de fotografii dedicată Centenarului Marii Uniri, în Gara Burdujeni FOTO