Cetăți, domni și domnițe, în ultima săptămână de vacanță la Cetatea de Scaun a Sucevei

„Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură” este titlul unui atelier istorico-didactic la Cetatea de Scaun a Sucevei, în ultima săptămână de vacanță.

În ultima săptămână de vacanță, Muzeul Bucovinei propune copiilor o nouă modalitate de petrecere a timpului liber. În perioada 4-8 septembrie 2018, are loc atelierul „Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură”, sesiunea de toamnă. Atelierul are loc la Cetatea de Scaun a Sucevei, în Casa Custodelui şi la Foișorul cetăţii.

Timp de cinci zile, între orele 10 – 13, copiii participanți vor îmbina activitățile practice (de colorat, decupat, lipit, modelat) cu partea teoretică, coordonată de specialiştii de la Cetatea de Scaun, în care se va povesti despre arhitectura unei cetăți medievale, în general, dar și despre arhitectura Cetății de Scaun a Sucevei, despre modalitățile de apărare sau de asediere a unei cetăți dar și despre evoluția podoabelor dea lungul timpului.

Activitățile practice se vor finaliza cu realizarea din hârtie/carton a unei machete de cetate medievală. Macheta poate fi personalizată cum doresc, amplasând în jurul ei oșteni sau diferite piese de armament.

Sesiunea de toamnă a atelierului vine cu o noutate. Va avea loc o prezentare a bijuteriilor şi evoluţia lor. Ulterior, copii vor realiza și diverse bijuterii (mărgele, pandantive, brăţări) din pastă modelatoare.

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile. Fișele de înscriere pot fi completate la Muzeul Bucovinei sau la Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0784 275644 – Cetatea de Scaun a Sucevei sau 0230 216439 interior 116 – Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare.

Articolul precedentUn tânăr din Salcea s-a răsturnat cu mașina, după ce a intrat în coliziune cu gardul unui imobil
Articolul următorIncendiu puternic la un depozit de furaje din satul Corocăiești