Centrul Județean de Transfuzie Sanguina Suceava face apel la suceveni să doneze sânge. Pe pagina de facebook a instituției apare un mesaj prin care angajații fac apel la cei care vor să vină în ajutor să se prezinte la sediul instituției și să doneze sânge.

„Din cauza stocurilor de sânge ce sunt aproape inexistente, vă rugăm să veniți la donare! Viața semenilor noștri depinde de noi!” este mesajul de pe pagina de socializare a Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Suceava.
Pot dona sânge persoane sănătoase cu vârstă cuprinsă între 18 și 60 de ani (pentru prima donare, între 18-50 de ani), cu greutatea peste 50 de kg, care să nu fi suferit de hepatită virală, sifilis, tuberculoză, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă etc.

Nu pot dona sânge femeile însărcinate și persoanele care au suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale.

Pentru a dona sânge este recomandat să dormi bine înainte, dacă se poate șapte-opt ore, pentru a nu fi obosit. Micul dejun din ziua donării trebuie să fie format din proteine și glucide, puține grăsimi, și lichide dulci: ceai, cafea, sucuri naturale.

Donatorii nu trebuie să fumeze înainte și după donare și să consume alcool în dimineața donării si cu o seară înainte.

Articolul precedentUn tată din Dorna Arini și-a găsit fiul spânzurat
Articolul următorȚigări găsite ascunse în pereții unui microbuz, în Vama Siret