Compania Elital Space and Defence din Italia şi-a prezentat studenţilor de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) oferta de angajare/internship, precum şi perspectiva unei colaborări cu cercetătorii din universitate în cadrul unor proiecte de cercetare din domeniul ingineriei aerospaţiale, în contextul în care firma italiană intenţionează să deschidă, în anul 2023, un centru de cercetare şi dezvoltare în Suceava.

Într-un comunicat al instituţiei academice sucevene transmis luni se precizea că Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule şi Robotică (FIMAR) şi Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinta Calculatoarelor (FIESC) din cadrul USV au găzduit, pe 15 decembrie, o prezentare realizată de compania Elital Space and Defence.

La eveniment au participat cadre didactice şi studenţi de la programele de studiu Inginerie mecanică, Autovehicule rutiere, Tehnologia construcţiilor de maşini, Mecatronică/Robotică, Electronică aplicată, Reţele şi software de telecomunicaţii, Echipamente şi sisteme de comandă şi control pentru autovehicule. Ulterior, reprezentanţii firmei au vizitat baza materială didactică şi de cercetare a facultăţilor şi şi-au exprimat interesul pentru demararea unor proiecte viitoare împreună cu universitatea suceveană.

Fondată în anul 1986, în Italia, compania şi-a extins rapid capacităţile de proiectare şi fabricare de echipamente aerospaţiale şi componente de zbor.

„Pe parcursul vizitei am apreciat gradul de dotare a facultăţilor din cadrul universităţii, atitudinea cooperantă cu care am fost primiţi de către cadrele didactice, dar şi interesul sporit cu care studenţii prezenţi au urmarit prezentările făcute. La final, mulţumim pentru această oportunitate de colaborare şi ne declarăm încântaţi de acţiunea găzduită de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava”, au declarat reprezentanţii Elital Space and Defence, citaţi în comunicat.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentFlutur a solicitat sprijin de urgență Guvernului pentru primăria Rădăuți pentru încălzirea locuințelor
Articolul următorA furat dintr-un magazin ca să aibă bani pentru păcănele