Deși Austria pare de neînduplecat, în ceea ce privește votul aderării României la Spațiul Schengen, țara noastră are la îndemână 3 variante de compromis. 

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) a declarat joi, înaintea începerii ședinței Consiliului JAI privind aderarea României la spațiul Schengen, că Austria își menține în continuare opoziția dar că există mai multe variante de compromis.

O variantă este să existe un vot pentru acceptarea României în Schengen, dar intrarea efectivă să aibă loc spre finalul anului viitor.

 

A doua variantă este decuplarea aderării României de cea a Bulgariei, urmând ca România să fie supusă unei noi evaluări a frontierei sudice.

A treia soluție de compromis este ca în rezoluția de aderare a României la Schenge să fie introduse angajamente suplimentare pe care România se angajează să le îndeplinească în viitor.

Articolul precedentRomânia va construi SPITALE NOI din bani europeni. Ce aduc investițiile de 5,8 miliarde de euro cuprinse în PROGRAMUL SĂNĂTATE 2021–2027
Articolul următorNoi taxe de la 1 ianuarie 2023 – Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar