Deși am crede că iarna ar trebui să consumăm doar anumite alimente care să ne țină nivelul de energie la cote maxime, specialiștii avertizează că aceasta este cea mai mare greșeală pe care o putem face în acest sezon.

Dacă ne privăm de anumite alimente în favoarea altora, nu facem decât să ne slăbim organismul, fapt ce ne face mai predispuși la răceli și la gripă. Trebuie să avem o alimentație variată și să nu cădem în extreme.

O mare greșeală pe care o facem este că recurgem la legume mai mult decât este nevoie. Oamenii de știință au demonstrat că legumele nu sunt chiar atât de sănătoase iarna pe cât credem noi. Acestea sunt crescute artificial, ceea ce le face să își piardă din proprietăți și din vitamine. De asemenea, în procesul de transportare din alte țări, acestea sunt supuse unor condiții ce fac ca vitaminele și mineralele să dispară.

 

Altă greșeală pe care o facem iarna este că tindem să mărim toate cantitățile de alimente pe care le consumăm. Mâncatul în exces ne slăbește sistemul imunitar, în loc să îl întărească.

 11 alimente pe care nu ar trebui să le consumi iarna

 

Produse lactate

Produsele lactate nu trebuie neapărat consumate în sezonul de iarnă, deoarece lactoza ne poate scădea sistemul imunitar, fapt ce ne face mai predispuși la răceli și la gripă. Poți înlocui produsele lactate cu produse de origine vegetală, așa cum este laptele de soia, care îți asigură aportul necesar de subtanțe nutritive.

 Sparanghel

Unele mâncăruri e mai bine să le consumăm primăvara, iar sparanghelul nu este o excepție în acest caz. Tot ce e verde este mai indicat să se consume atunci când organismul are nevoie de el. Dacă vrei totuși ceva verde, poți încerca varza kale, care e mult mai sănătoasă.

 

Ardei iute

Deși folosim mâncărurile picante pentru a ne desfunda sinusurile, mulți dintre noi știu despre efectele negative pe care le au acestea asupra stomacului. Evită tot ce e picant, mai ales dacă ești răcit sau ai gripă. O alternativă mai sănătoasă ar fi ghimbirul.

Porumb la conservă

Porumbul pe care îl găsim la conservă în supermarket nu este atât de proaspăt pe cât crezi. Nu este nici măcar din toamna trecută! Porumbul la conservă poate fi înghețat și folosit chiar și peste un an. Dacă vrei ceva sănătos, încearcă varza de Bruxelles.

Roșii

Roșiile în anotimpul de iarnă pur și simplu nu sunt proaspete și nu au gust bun. Ele pot arăta bine, dar nu sunt la fel de zemoase și gustoase ca vara. Pentru că sunt atât de nesănătoase în acest sezon, încearcă mai degrabă conopida.

Citește continuarea pe divahair.ro

Articolul precedentDieta pe culori, o metodă eficientă de slăbit! Iată ce să mănânci ținând cont de culorile alimentelor
Articolul următorSărbătoare 21 ianuarie – Calendar creștin ortodox