Liliana lucra ca bonă în locuința unei familii din Suceava. Într-o zi, a găsit în podul casei o valiză în care se aflau mai multe sume de bani și bijuterii.

Tentația a fost prea mare, iar Liliana nu a rezistat. A furat toate economiile familiei, iar când cei care îi oferiseră un loc de muncă și-au dat seama de lipsa bunurilor, ei au anunțat poliția.

Oamenii legii și-au dat repede seama cine a furat banii, așa că bona familiei a ajuns în fața judecătorilor.

Ce a găsit bona în podul casei

Liliana Ignătescu, fostă Macoviciuc, a găsit în podul casei familiei la care lucra 36.620 de euro, 610 lire sterline, 200 de forinți, 20 de dolari și mai multe bijuterii din aur, argint și alte materiale semi-prețioase, valoarea bijuteriilor fiind evaluată la suma de circa 7.000 lei.

Toate bunurile se aflau într-o valiză și erau economiile a două familii. Banii au fost ascunși într-o cutie metalică cu capac, care era pusă într-o pungă din plastic, iar punga era într-o valiză cu două sisteme de încuiere.

„Banii erau puşi în plicuri din hârtie simple, de culoare albă, pe fiecare plic fiind făcute diferite menţiuni scrise cu privire la conţinutul acestuia”, conform procurorilor.

„După săvârşirea faptei, inculpata a continuat să meargă la locuinţa persoanelor vătămate, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat”

După ce au strâns probe împotriva ei, anchetatorii au reținut-o pentru 24 de ore, iar mai apoi au trimis-o în judecată, chiar dacă femeia nu și-a recunoscut niciodată faptele. Totuși, judecătorii au fost de altă părere și au condamnat-o la 3 ani de închisoare.

„Instanța apreciază că fapta inculpatei prezintă un grad de pericol social ridicat în condiţiile în care, profitând de încrederea acordată de persoanele vătămate şi de faptul că avea acces facil în toate încăperile imobilului unde desfăşura activităţi de bonă, a sustras o sumă extrem de mare de bani şi mai multe bijuterii.

Mai mult, după săvârşirea faptei, inculpata a continuat să meargă la locuinţa persoanelor vătămate, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a început să cheltuie sumele de bani sustrase pe diferite produse de mobilier, îmbrăcăminte şi alte obiecte, după ce în prealabil, fie personal, fie prin interpuşi, schimba banii din valută în lei. Constată instanţa că, prin comportamentul adoptat, inculpata a dat dovadă de îndrăzneală infracţională şi de indiferenţă făţişă faţă de normele de drept”, se arată în motivarea Judecătoriei Suceava.

Liliana Ignătescu a contestat decizia de condamnare, iar sentința finală urmează să fie dată de Curtea de Apel Suceava.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentPolițiștii din Suceava cer să fie motivați cu un procent din valoarea lemnului pe care îl confiscă în trafic
Articolul următorCaracatița grupului de la Cluj. Ce roluri joacă Ioan Rus, Florin Coldea și Neluțu Varga. Care e legătura cu oamenii lui Sorin Grindeanu și Ionel Arsene – SCHEMĂ