Știai că nu este sănătos să mergi la culcare cu stomacul gol? Iată ce putem mânca seara ca să slăbim și să dormim și bine.  

Ce să mănânci seara că să slăbești. Știai că în timpul nopții corpul tău arde calorii, chiar dacă nu faci niciun fel de mișcare? Doar faptul că respiri înseamnă un consum de energie, ceea ce implică și pierderea unor calorii. Ca să arzi însă eficient calorii noaptea, este esențial să ții cont și de alegerile alimentare pe care le faci în timpul zilei. 

Numărul de calorii pe care îl arzi noaptea este destul de mic, iar procentul exact depinde de mai mulți factori: greutatea pe care o ai, nivelul de activitate fizică pe care îl faci zilnic, tipul de metabolism (mai rapid sau mai lent), timpul pe care îl dormi și chiar și temperatura din dormitor.

Nu te duce la culcare cu stomacul gol

Când ți-e foame și nu mănânci, metabolismul tău încetinește pentru a conservă caloriile și energia. Iar dacă te culci cu stomacul gol, este posibil să arzi foarte puține calorii. Dacă ai luat cina înainte de ora 20.00 și ți s-a făcut foame între timp, poți lua o gustare până te culci. Ai grijă însă să fie una sănătoasă: un fruct, lapte cu cereale integrale, nuci și semințe.

Ce să mănânci seară că să slăbești

Vorbim despre cereale integrale, un fel de carbohidrați complecși (fulgi de ovăz sau fulgi de porumb sau  tărâțe), care sunt  ușor de digerat  și au  puține calorii pentru o porție.  Se consumă cu puțîn lapte,  pentru un supliment de  triptofan  și proteine.

Iaurt grecesc

Cu  un aport  mic de calorii, veți obține efectul  de relaxare  oferit  de triptofanul  din produsele lactate,  precum și  aportul  de proteine satisfăcător.  În plus, iaurtul  poate ajută  la  calmarea  stomacului,  așa încât  este  puțîn probabil să vă  treziți  cu arsuri la stomac sau indigestie, beneficiind  în schimb de un somn odihnitor.

Articolul precedentNoi contracte cu finanțare din PNRR, pentru construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ
Articolul următorAlimentele care curăță vasele de sânge de colesterol și reduc riscul de infarct