O casă a fost cuprinsă de flăcări în satul Prăleni, comuna Poiana Stampei, sâmbătă dimineața. Un bărbat și mama sa au primit îngrijiri medicale după ce au suferit atacuri de panică.

Pompierii militari ai Punctului de Lucru Poiana Stampei și ai Detașamentului Vatra Dornei, cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD B2, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Stampei, cu un buldoexcavator, au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardea violent acoperișul locuinței, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga clădire, dar și la construcțiile învecinate.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarilor (mamă și fiu), care au suferit atacuri de panică. Ulterior, femeia, în vârstă de 84 de ani, a fost transportată la unitatea spitalicească din Vatra Dornei pentru investigații suplimentare. După acordarea primului ajutor medical de către paramedici, bărbatul (63 de ani), în stare stabilă, a refuzat transportul la spital.

În urma incendiului au ars acoperișul casei pe 70 mp și lambriu (din lemn) exterior, pe aceeași suprafață.  S-a degradat învelitoarea din tablă a acoperișului.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

„Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore, iar datorită intervenției prompte a pompierilor, care au localizat în timp optim flăcările, s-au salvat restul casei de locuit (două camere de locuit, cu bunurile din interior) și construcțiile învecinate”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Articolul precedentUn sucevean a murit înecat în lacul Techirghiol
Articolul următorMotociclist rănit după ce șoferul unui autoturism nu i-a acordat prioritate de trecere