La Prefectura Suceava a avut loc marți a doua etapă a Campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!”.

Secretarul de stat Victor Alexeev, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni(MRP), alături de subprefectul Județului Suceava, Silvia Boliacu, de vicepreședintele Consiliului Județean, Niță Marin, de inspectorul școlar general al județului Suceava,Cuciureanu Cristian, precum și de reprezentanți din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inspectoratului Teritorial de Muncă, au dat startul campaniei de informare în Bucovina.

Cei aproximativ 300 de participanți directori de școli, profesori, studenți și elevi au aflat direct de la experți despre metodele de prevenție, combatere și stopare a fenomenelor de muncă la negru, trafic de persoane, exploatare prin cerșetorie sau prin alte forme.

Secretarul de stat MRP a deschis sesiunea de informare, evidențiind că România se află pe un trend economic ascendent, reprezentând o opțiune viabilă pentru orice investitor, iar eforturile administrației centrale în a crea condițiile optime de trai pentru toți românii sunt puncte esențiale de luat în considerare înainte de a lua decizia de a pleca în străinătate. Mesajul de încurajare a tinerilor să rămână acasă a fost punctat și de către subprefectul Județului Suceava, dar și de vicepreședintele CJ, care au subliniat faptul că România are nevoie de oameni capabili pentru a-și dezvolta economia. Totodată, autoritățile au punctat că în Suceava există în cadrul CJ un serviciu dedicat Diasporei, precum și o lună dedicată acesteia, luna August – luna Diasporei.

Autoritățile speră astfel să aibă o legătură constantă cu cei care vor plece în afara granițelor și cu cei deja plecați.

Campania „Informare acasă! Siguranță în lume!” a continuat la Botoșani, la Colegiul Național A.T. Laurian, în prezența a peste o sută de participanți.

Articolul precedentHoți cu tupeu. Doi tineri au furat în plină zi toba de eșapament a unui camion
Articolul următorIarnă în zona de munte a județului Suceava. Drumarii au intervenit cu utilaje și au răspândit material antiderapant VIDEO