Bărbatul de 66 de ani, din comuna Capu Câmpului, care și-a înjunghiat soția pe motiv că bea prea mult, va sta patru ani după gratii. Sectia 10 Politie Rurala Gura Humorului a primit spre aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Suceava față de Dumitru Cioban, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infracțiunii de „tentativă la violență în familie”. Fapta a fost comisă în data de 10 aprilie 2017. În ziua respectivă bărbatul a plecat de acasă și a lucrat la câmp. Ulterior, acesta a revenit la domiciliu, a terminat unele treburi gospodărești în curtea casei sale după care, în jurul orelor 21:00, a intrat în locuință. Acolo a găsit-o pe soția sa în stare de ebrietate. Deranjat de starea în care se afla și în acea seară femeia, bărbatul s-a enervat și a lovit-o pe aceasta peste față cu palmele și pumnii, apoi a luat un cuțit de bucătărie și a lovit-o pe victimă în partea laterală dreapta a toracelui.

Dumitru Cioban și-a dat seama că rana provocată era destul de gravă și i-a spus femeii  să ceară ajutor de la vecini. Întrucât victima a refuzat, acesta și-a terminat treburile gospodărești și s-a culcat.

A doua zi dimineață, în jurul orei 06:00, bărbatul a mers la locuința vecinului său, i-a spus acestuia că soția sa a avut un accident în seara precedentă, iar cel din urmă a solicitat prezența unei ambulanțe. La scurt timp, la locuința celor doi soți s-a deplasat un echipaj medical, iar ulterior și lucrătorii de poliție.

Conform concluziilor cuprinse în raportul de constatare medico-legală „victima a prezentat traumatism cranio-facial (obiectivat prin echimoză) și un traumatism toracic (obiectivat prin echimoze și plagă înțepat-tăiată parasternală dreapta complicată cu hemopneumotorax drept ce a necesitat drenaj pleural drept cu evacuarea cantității de 700 ml sânge). Aceste leziuni au necesitat în vederea vindecării un număr de 25-30 zile de îngrijiri medicale, plaga parasternală dreapta punând în primejdie viața victimei”.

Bărbatul a fost identificat de polițiști, fiind reținut și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.

 

Articolul precedentPrima ediție a Taberei CreativLit Ipotești
Articolul următorAccident rutier cu patru victime. Un autoturism s-a răsturnat într-o râpă pe Transrarău