Un bârlădean a fost prins de polițiștii suceveni în timp ce conducea o mașină, deși consumase alcool peste măsură și nu avea permis de conducere.

Joi dimineață, un participant la trafic a sunat la 112 și le-a spus oamenilor legii că un autoturism circulă haotic din direcția Iacobeni către Vatra Dornei.

Polițiștii deplasați pe strada Podu Verde din localitate au identificat și oprit în trafic autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani, municipiul Bârlad, județul Vaslui.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Mai mult, acesta emana și halenă alcoolică.

Bârlădeanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul i-a fost încredințat spre a fi condus de către proprietarul acestuia, un bărbat de 61 de ani din comuna Ostra, care se afla în vehicul. Cei doi bărbați au consumat băuturi alcoolice împreună.

Bărbatul de 36 de ani s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar bărbatul de 61 de ani pentru comiterea infracțiunii de „încredințarea unui vehicul  pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere și se află sub influența băuturilor alcoolice”.