Aproape 600 de elemente de muniție au fost distruse joi de pirotehniștii suceveni.

 

 

 

 

 

Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat în poligonul Bogata, din comuna Baia, o şedinţă de distrugere a muniţiei asanate în primul semestru al acestui an, de pe teritoriul judeţului Suceava.

 

 

 

 

 

Pirotehniştii I.S.U. Suceava au fost sprijiniţi de către lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, ai Serviciului Poliţiei Rutiere, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean şi cadre locale din I.P.J. Suceava, precum şi de lucrătorii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Baia.

 

 

 

 

 

Elementele de muniţie proveneau din cele două Războaie Mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite în diferite localităţi din judeţ. Distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă.

 

 

 

 

 

Au fost distruse 597 de elemente de muniţie – 385 de muniții infanterie, 23 de muniții artilerie, zece grenade de mână și 179 alte elemente de muniție.

 

 

 

 

 

 

„În urma distrugerii nu au rezultat victime, pagube materiale sau accidente ecologice, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Articolul precedentAdolescente prinse în timp ce furau haine
Articolul următorStadionul Areni va fi deschis de la șase dimineața până la zece seara