Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat luni, 13 februarie 2023, faptul că până la data de 23 martie 2023 inclusiv, Centrele APIA primesc cereri de solicitare pentru schema de ajutor de stat pentru susținerea activității  crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022 în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat sunt crescătorii care dețin vaci de lapte, respectiv întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, persoanele fizice, după caz, precum şi persoanele juridice.

Valoarea estimată a schemei de ajutor este de de 44 milioane euro.

Cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap de animal pentru un efectiv estimat de 602.740 capete.

Valoarea totală care poate fi acordată pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole nu depășește echivalentul în lei a 250.000 euro.

Perioada de depunere este de 30 de zile lucrătoare, începând cu ziua următoare intrării în vigoare a prezentei Ordonanțe de Urgență, iar termenul de plată este 31 Decembrie 2023.

Articolul precedentMinisterul Finanțelor, victima hackerilor pe Facebook – Ce a aparunt pe contul de socializare
Articolul următorLiderii, la cuțite. Se face sau nu rocada guvernamentală? – Cine vrea să arunge țara în haos, amenințări în coaliție