Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ, cu depunerea unui strat de zăpadă consistent (până la 20 de centimetri). Din această seară începe să ningă în Alba, Suceava și Neamț, iar de mâine toată jumătatea nordică a României va fi acoperită de zăpadă.

Autoritatea Națională de Meteorologie a instituit două coduri galbene de ninsori abundente. Primul intră în vigoare sâmbătă, de la ora 23 și vizează județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț. Vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm. În acest interval, în Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ. În regiunile sudice și sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza și seara zilei de duminică (26 februarie), ploile vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice.

Al doilea cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent, intră în vigoare de duminică, ora 18, și este valabil până luni, 27 februarie, ora 15, și vizează toată jumătatea nordică a României.

Imagine

În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Articolul precedentDe ce este bine ca în alimentația ta să existe dovleacul. Iată beneficiile acestuia
Articolul următorProtest în fața ambasadei ruse din Suedia: mai mulți protestatri au ars un manechin cu fața lui Putin