O femeie de 84 de ani din satul Dumbrăvița, comuna Vadu Moldovei, și-a incendiat gospodăria după ce a vrut să dea foc la păduchii din șopron. Incendiul a avut loc sâmbătă dimineață.

 

 

 

 

Bătrâna, dorind să deparaziteze poiata de păduchi, a intrat cu foc deschis în interiorul acesteia, moment în care s-a aprins acoperișul anexei respective. Flăcările s-au extins la casa de locuit. Soțul femeii a sunat imediat la SNUAU 112.

 

 

 

 

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Moldovei, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea și lichidarea incendiului.

 

 

 

 

Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore și au ars șopronul pe o suprafață de aproximativ 50 mp, acoperișul casei de locuit pe 80 mp, acoperișul anexei pe 30 mp, tâmplăria din lemn de la casă, aparate electronice și electrocasnice și altele. S-au degradat pereții locuinței.

 

 

 

 

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații închise. Mai precis, proprietara a folosit focul deschis în șopronul în care își ținea păsările de curte, pentru eliminarea păduchilor (de găină). Flacăra a aprins plante furajere, iar focul s-a propagat la întreaga construcție din lemn, ulterior și la acoperișul celorlalte două clădiri afectate”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Valoarea totală a pagubelor a fost estimată la aproximativ 60.000 lei.

Articolul precedentUn jandarm a împușcat cu pistolul un urs care i-a atacat colegul de patrulă, la Broșteni
Articolul următorAccident cu o victimă după ce un șofer nu a acordat prioritate de trecere FOTO