La sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri(DRDP)  Iași a avut loc, vineri, semnarea contractului de atribuire a lucrărilor pentru Varianta de Ocolire(VO) Suceava. Semnarea contractului a avut loc după expirarea celor zece zile de depunere a contestațiilor, în prezența ing. Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași, și a lui Ion Vasile Rîpan, administrator al SC Autotehnorom SRL, liderul asocierii câștigătoare a licitației de atribuire, alături de SC Operational Autoleasing SRL, SC OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL și SC Calcarul SRL. Valoarea contractului este de 61,265 milioane lei, fără TVA.

Procedura de atribuire s-a derulat prin licitație deschisă online, la care au fost înscriși trei participanți, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preț. „Este o veste bună pentru noi, având în vedere repetatele blocaje de ordin tehnic și birocratic pe acest obiectiv. Sperăm ca în cel mai scurt timp să oferim sucevenilor o gură reală de oxigen, prin descongestionarea traficului în municipiu și devierea traficului greu pe varianta ocolitoare”, a declarat ing. Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

 

Reamintim că lucrările la Varianta de Ocolire Suceava au fost sistate ca urmare a rezilierii contractelor în anul 2014, motivat de inactivitatea constructorului.

Articolul precedentNoi cazuri de rujeolă, confirmate în ultima săptămână, la Suceava
Articolul următorSeparatoare de sens distruse de un șofer neatent VIDEO