A fost redeschis podul rupt de inundații din Milișăuți

Circulația rutieră a fost reluată luni dimineață pe podul din Milișăuți, județul Suceava, afectat de o viitură la sfârșitul lunii iunie 2018.

După aproape jumătate de an de la închidere, podul din localitatea Milișăuți, județul Suceava, situat pe DN 2H, la a fost redat circulației luni, 17 decembrie 2018, începând cu ora 10.00. Podul a fost închis circulației din motive de siguranță, în prima zi a lunii iulie a acestui an, pe fondul ploilor abundente și a inundațiilor, care au condus la deplasarea unui pilon. Ulterior, în urma expertizelor tehnice, s-a optat pentru soluția detonării pilei afectate și a ultimelor două deschideri ale podului. Lucrările de reparații au fost efectuate de SC Geiger Transilvania, sub coordonarea DRDP Iași.

„A fost un efort susținut al colegilor din DRDP Iași, care s-au mobilizat exemplar în ceea ce privește derularea procedurilor de achiziție în regim de urgență, astfel că, la finele lunii august am putut începe lucrările. Din motive de operativitate, s-a optat pentru detonarea pilei numărul 6 și a ultimelor două deschideri ale podului, după care s-a trecut la reconstruirea acestora. Mulțumim pe această cale constructorului, care a dat dovadă de operativitate și seriozitate maximă, dar și autorităților locale și județene, care ne-au sprijinit în toate demersurile noastre, de la închiderea circulației și până la finalizarea lucrărilor”, a declarat Romeo Caciuc, șeful Secției Drumuri Naționale Suceava.

Reparațiile au costat 6,4 milioane de lei

Lucrările au costat 6,4 milioane de lei și au durat efectiv trei luni și jumătate. În tot acest timp, s-a procedat la reconstruirea noului pilon al podului și montarea a 12 grinzi din beton precomprimat comandate în afara țării, aferente celor două deschideri, culminând cu refacerea căii de rulare, turnarea a două straturi asfaltice, amenajarea trotuarelor și a parapetului pietonal.

Podul de la Milișăuți a fost construit în anul 1962, are o lungime totală de 200 de metri, șapte deschideri a câte 27,60 de metri fiecare, o lățime a părții carosabile de 6,30 metri, două trotuare pietonale de 1,10 metri lățime fiecare și o lățime între parapete de 8,50 metri.

Articolul precedentAsocierea “Moldova se Dezvoltă” a fost semnată luni la Suceava FOTO
Articolul următorIncendiu la o societate de panificație din Fălticeni