Tatăl i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri de topor, în timp ce acesta era imobilizat de către fratele său. După agresiune, cei doi și-au lăsat victima într-o baltă de sânge și au plecat la culcare. Un martor a sunat la 112 și tânărul a fost transportat la spital, unde a rămas internat din cauza leziunilor grave suferite la nivel cranio-cerebral.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, tată și fiu,  primul fiind cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunii de tentativă la violență în familie cu referire la infracțiunea de omor și al doilea cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunii de tentativă la violență în familie cu referire la infracțiunea de loviri sau alte violențe.

Potrivit procurorilor, persoana vătămată a venit la locuinţa agresorului, cu mama sa, când avea vârsta de 9 ani. Tatăl vitreg și mama lui au întreţinut ani întregi relaţii de concubinaj, din relaţiile acestora rezultând trei copii.

Fiul vitreg are de mai mulţi ani probleme de sănătate grave, iar din luna decembrie 2018, tatăl său a fost desemnat asistent personal, având un salariu lunar.

În ultima perioadă între cei doi au avut loc adeseori certuri şi discuţii în contradictoriu, dar și episoade violente, în special în perioadele când ambele persoane consumau băuturi alcoolice. Tânărul îi reproşa tatălui său vitreg că toate bunurile din gospodărie îi aparţin, sunt cumpărate cu banii pe care primăria îi dă acestuia ca să-l îngrijească și că acesta nu se ocupă de el în niciun mod.

Agresiunea a avut loc în data de 30 noiembrie 2019, când la locuința bătrânului s-au aflat mai multe persoane, care au consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice, printre care unul din fii săi naturali dar și fiul vitreg.

În jurul orei 19:00, pe fondul stării de ebrietate în care au ajuns, fiul vitreg i-a reproşat din nou tatălui că nu are grijă de el. Cel din urmă s-a enervat, proferând ameninţări la adresa victimei. Aflat la rândul său în stare avansată de ebrietate, fiul natural al bărbatului a început să-l lovească cu pumnii pe fratele său.

La un moment dat, tatăl a părăsit locuinţa, s-a deplasat în şură de unde a luat un topor, a revenit în casă şi profitând de faptul că victima era căzută pe hol (fiind imobilizată de către fratele său), a încercat să o lovească în zona cranio-cerebrală cu toporul. Din cauza stării de ebrietate în care se afla, individul nu a putut lovi victima, motiv pentru care a luat un cuţit cu care a încercat să o lovească în zona abdominală, activitate care de asemenea nu i-a reuşit întrucât cuţitul nu era ascuţit, a luat apoi un alt cuţit cu care a reuşit doar să taie haina pe care o purta persoana vătămată.

După puţin timp, persoana vătămată a reuşit să-l îndepărteze de deasupra sa pe fratele său şi a fugit apoi spre locuinţa sa, aflată în aceeași curte, urmată fiind de ambii inculpaţi. În locuinţă, tânărul a fost prins și doborât pe podea de către fratele său, care apoi a continuat să-i aplice mai multe lovituri cu pumnii.

Tatăl tânărului a pătruns şi el în locuinţa victimei, având în continuare toporul asupra sa. Din cercetări a rezultat, că acesta a ridicat toporul deasupra capului său şi a aplicat victimei în zona cranio-cerebrală aproximativ 4 – 5 lovituri cu muchia toporului, persoana vătămată pierzându-și cunoștința.

În acel moment, cei doi agresori și-au abandonat  victima într-o baltă de sânge și s-au deplasat în locuinţa lor după care s-au culcat.

Un martor a apelat Dispeceratul 112 şi a solicitat asistenţă medicală pentru victimă.

Persoana vătămată a fost transportată în stare gravă la Spitalul Județean Suceava unde i-a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă.

„Medicul legist a efectuat examinarea medico-legală a victimei, concluzionând în cuprinsul raportului că aceasta a prezentat traumatism cranio-cerebral în zona parieto-temporală stânga, cu contuzii hemoragice cortico-subcorticale parietal stânga şi temporal stânga, fractură cominutivă cu fragmente detaşate temporal stânga ce au necesitat craniotomie, plagă cranio-cerebrală temporală stânga, hematom epicranian vertex, hematom, echimoze, tumefacţie echimotică. Aceste leziuni au pus în primejdie viaţa victimei, iar medicul legist a apreciat că sunt necesare un număr de 45-50 zile de îngrijiri medicale în vederea vindecării”, se arată în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Articolul precedentColiziune între trei autoturisme, la Cumpărătura. O persoană a fost rănită
Articolul următorUn șofer beat s-a răsturnat cu tirul la Ratoș