Vânzarea porcilor, interzisă complet în piețele și oboarele din Suceava

Vânzarea porcilor în târgurile pentru animale din județul Suceava este complet interzisă. Decizia a fost luată pentru prevenirea pestei porcine africane.

Consiliul Local de Combatere a Bolilor Suceava a analizat, joi, Planul de prevenire și combatere a peste porcine africane. Riscul în județul Suceava este foarte mare, în condițiile în care este județ de graniță. În ședință a fost actualizat „Planul de prevenire și combatere a pestei porcine africane în județul Suceava”.

Documentul prevede, printre altele, interzicerea comercializării porcinelor în târgurile de animale.

Echipe mixte formate din reprezentanți ai DSVSA, Poliția de Frontieră, IPJ, Jandarmeriei și autorități locale vor stabili un calendar pentru verificări în târguri de animale din județul Suceava, mai ales în cel de la Vicovu de Sus, localitate aflată aproape de granița cu Ucraina.

Zilele trecute, în județul Tulcea au fost confirmate 131 de focare de pestă porcină africană. Cazurile au fost depistate în gospodăriile populației, inclusiv în orașul Tulcea. Specialiștii spun că situația nu este staționară.

În luna iunie, în Ungaria au fost semnalate 13 cazuri de pestă porcină africană la mistreți. În Republica Moldova, s-a semnalat un caz la porci domestici, iar în Ucraina s-au semnalat un caz la mistreț și 4 focare la porci domestici.

 

Articolul precedentPeste 800 de fântâni din județul Suceava, dezinfectate în urma inundațiilor
Articolul următorMuzeul Bucovinei candidează la premiile Academiei Europene a Muzeelor