Tot mai mulți oameni care decid să-și ia un câine nu mai studiază serios caracteristicile rasei respective, pentru a știi exact la ce să se aștepte. Așa se ajunge în situații din care nimeni nu are de câștigat, dar cel mai afectat este, de regulă, animalul. Un renumit crescător și specialist în psihologe canină american a făcut o listă a raselor pe care nu este bine să le luați la primă achiziție. Recomandările nu au conotații negative la adresa câinilor, ci atrag atenția asupra anumitor calități pe care trebuie să le aibă stăpânii.

Prima ar fi husky. Sunt zgomotoși, au multă energie și dacă nu ești cât de cât familiarizat cu aceasta rasă, este mai bine să eviți un astfel de câine, vă veți face viața grea unul altuia. Un husky are nevoie de multă mișcare, ceea ce presupune că și stăpânul trebuie să aibă și timpul necesar unei astfel de activități și, cât de cât, condiție fizică, a scris Karlee Stark, antrenor de câini.

 

 

Rasele ciobănești. La fel ca în cazul husky, sunt câini care au nevoie de multă mișcare și de activități. În plus, sunt masivi, deci nerecomandați persoanelor cu talie mică și o condiție fizică slabă.

 

 

Malinoisul belgian. Dacă ciobănești germani sunt o problemă, înmulțiți cu 2 toate caracteristicile legate de mișcare și nivel de energie, apoi adaugați un stop de comportament aparent psihotic. Absolut nerecomandat ca prima achiziție.

 

Pitbull: Un câine dificil de întreținut din 2 motive. Primul este legat tot de faptul că are foarte multă energie, deci necesită multă activitate în aer liber și nu este pentru un stăpân neobișnuit cu așa ceva. În al doilea rând, este o rasă expusă multor probleme de sănătate, e ca o rețetă medicală extrem de costisitoare, pe patru picioare.

 

 

Rottweilerii: În cazul lor, cea mai mare problemă, dincolo de cea legată de talie și de energia pe care o au, este comunicarea cu stăpânul. Dacă nu este luat de mic și nu comunicați de el, sunt foarte frecvente problemele de nepotrivire, sunt câini ce pot avea manifestări agresive de insecuritate.

 

Articolul precedentGuvernul va discuta despre majorarea salariului mimin la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023
Articolul următorCeaiul de trandafiri: 5 efecte utile pentru slăbire