Ploile torențiale au afectat 16 localități din județul Suceava. 53 de case, 120 de anexe și curți au fost inundate. Au fost afectate localitățile: Vatra Dornei, Gura Humorului, Stulpicani, Slatina, Solca, Frasin, Straja, Berchișești, Rădăuți, Brodina, Capu Codrului, Broșteni, Capu Câmpului, Doroteia, Neagra și Boroaia. 209 pompieri, cu 55 de mijloace de intervenție(autospeciale, autocamioane și motopompe), sprijiniţi de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Serviciilor Voluntare, ai Comitetelor Locale și ai Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă, lucrători ai Serviciului de Gospodărire a Apelor și polițiști locali (în total 467 de persoane, cu 156 de mijloace de intervenţie), au intervenit în diferite situaţii, de monitorizare și pentru evacuarea apei din 53 de case, 43 de anexe, 77 de curți și 24 de beciuri. De asemenea, au fost afectate DJ177A, între localitățile Frasin și Doroteia, și DJ209A, între localitățile Slatina și Găinești. Sambătă noapte, trei localități nu aveau curent electric, respectiv Slatina(cu 17 posturi de transformare), Broșteni (7 posturi de transformare) și Voroneț (10 puncte de transformare).  În urma fenomenelor meteo periculoase s-a rupt conducta magistrală ce alimentează cu gaz natural municipiul Rădăuți.

„Sâmbătă, în jurul orei 17:30, inspectorul general al IGSU, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi a ajuns în județul Suceava, unde alături de prefectul Mirela Adomnicăi și inspectorul șef al pompierilor militari suceveni, colonelul Costică Ghiață, a monitorizat și a evaluat zonele cele mai afectate de inundații. Sâmbătă noapte se mai lucra pentru evacuarea apei în localitatea Boroaia, unde alături de pompierii militari suceveni au sosit în sprijin două echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cu două autocamioane și două motopompe. Zonele critice au fost permanent monitorizate pe tot parcursul nopţii, urmând ca în perioada următoare, comisii mixte să se deplaseze în teren şi, împreună cu autorităţile locale, să evalueze pagubele generate de inundaţii” a declarat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Articolul precedentFOTO Viitura de pe râul Moldova, la un pas să rupă complet digul care apără captarea de apă potabilă a municipiului Suceava
Articolul următorTrafic oprit pe DN 2H după ce au apărut fisuri în podul de la Milișăuți FOTO