VIDEO Ministrul Justiției anunță că o arhivă pentru instanțele și parchetele din Suceava și Botoșani ar putea fi construită la Suceava

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vizitat, sâmbătă, Penitenciarul Botoșani și Curtea de Apel Suceava cu scopul de a identifica un amplasament pentru o viitoare clădire în care fie depozitate arhivele penitenciarului și ale instanțelor judecătorești și parchetelor din județele Suceava și Botoșani.

Ministerul Justiției are de ales între un teren aflat lângă Penitenciarul Botoșani și un teren din municipiul Suceava, situat pe bulevardul George Enescu, lângă sala de sport a Liceului cu Program Sportiv, acolo unde ar urma să fie construit și un sediu pentru Judecătoria Suceava.

Conform declarațiilor ministrului Tudorel Toader, terenul din municipiul Suceava pare a fi preferat pentru că este situat într-o zonă centrală, are acces la utilități și este situat la distanțe acceptabile față de instanțele și parchetele din județele Suceava și Botoșani.

Ministerul Justiției va construi 15 centre regionale de arhivare cu fonduri dintr-un credit obținut de la Banca Mondială.

Articolul precedentȚigări de contrabandă confiscate și un autoturism indisponibilizat, la Brodina
Articolul următorAmenzi de peste 230.000 lei aplicate de ITM Suceava luna trecută