Polițiștii suceveni au fost prezenți în cursul zilei de sâmbătă în teren cu toate autospecialele dotate cu aparate radar, dar și cu radarele laser tip pistol.

Astfel, într-o singură zi aceștia au reținut 42 de permise de conducere.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

„Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave! Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în  ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentO fetiță de trei ani a ajuns în comă la spital după ce și-a agățat gluga într-un balansoar
Articolul următorO fetiță de doi ani a ajuns la spital după ce a înghițit detergent lichid