În lumea sucurilor de fructe și legume poți obține o doză ridicată de nutrienți dintr-un singur pahar, iar combinarea diferitelor ingrediente va deghiza gustul legumelor pe care le eviți în farfurie. Descoperă ce sucuri te ajută să previi sau să ameliorezi problemele tenului.

Vrei să eviți pierderea strălucirii, ridurile sau pur și simplu să te asiguri că toxinele sunt eliminate și nu pot provoca un aspect neplăcut al tenului? Apelează cu încredere la sucuri. Sunt la fel de utile ca și pastilele, dar nu au efecte secundare. Te vei bucura de un gust bun, echilibrat, în timp ce arăți mai bine în fiecare zi. Prepararea unor sucuri gustoase este o modalitate simplă de a include mai multe fructe și legume în meniul zilnic. Pielea este cel mai mare organ și la nivelul ei se observă de obicei primele semnale de alarmă cu privire la diferitele probleme de sănătate. De asemenea, nu ai cum să-ți menții strălucirea și prospețimea dacă nu consumi ingredientele adecvate.

Sfaturi pentru crearea unor sucuri benefice:

 
1. Folosește mai multe legume decât fructe

Fructele sunt utile pentru organism, dar pot conține o proporție ridicată de zaharuri. Fibrele fac absorbția lor mai lentă, dar când faci suc le vei elimina, așa că nu este indicat să alegi variante cu prea mult zahăr și trebuie să fii atent la cantități.

În special ananasul, merele și strugurii necesită prudență. Dacă nu ai mai băut suc de legume până acum începe cu un gust suficient de dulce care să te tenteze și crește treptat cantitatea de legume utilizată.

 
2. Consumă grăsimi alături de sucuri

Având în vedere că mulți nutrienți precum vitaminele A și E sunt solubili în grăsimi este indicat să consumi și o sursă de grăsimi când bei sucul. Combină fiecare pahar cu o linguriță de ulei de cocos sau câteva migdale.

 
3. Poți folosi și blenderul dacă nu ai un aparat special

Nu te descuraja dacă nu ai decât un blender la îndemână. Poți prepara amestecul dorit, apoi vei strecura sucul.

 Iată ce sucuri îți propunem pentru o piele sănătoasă:

1. Suc anti-aging

Ingrediente:

– o cană de mure;

– 4 frunze de mentă;

– 3 tulpini de țelină;

– un măr verde mic;

– o cană de broccoli;

– 7 frunze de varză;

– un castravete mic;

– o lămâie decojită.

Acest suc conține o cantitate ridicată de antioxidanți, dând un aspect revigorat tenului tău. Îți va proteja pielea de radicalii liberi și efectele negative ale poluării, iar componentele pe bază de sulf din broccoli reduc acneea și alte imperfecțiuni.

2. Suc pentru tonifierea pielii

Ingrediente:

– 3 sfecle roșii, decojite și tăiate;

– 8 morcovi;

– 2 tulpini de țelină;

– o legătură de pătrunjel;

– o cană de spanac crud.

Acest suc redă aspectul neted și sănătos pielii. Carotenoizii din spanac și morcovi uniformizează culoarea tenului și te vor proteja de razele ultraviolete, în timp ce restul ingredientelor vor crea un aspect odihnit și îți dau multă energie.

3. Suc pentru detoxifiere

Ingrediente:

– o sfeclă roșie, decojită și tăiată;

– un măr roșu;

– o lingură de rădăcină de ghimbir;

– o lămâie decojită.

În momentul în care ficatul este suprasolicitat din cauza consumului ridicat de alimente procesate, alcool sau produse de îngrijire cu ingrediente nocive un simplu suc poate reface aspectul pielii pentru că lucrează din interior pentru a restabili echilibrul organismului.

Betaina din sfeclă și pectina din mere sunt un mix ideal pentru detoxifiere, iar lămâia completează efectul lor și îți înfrumusețează vizibil pielea.

4. Suc anti-acnee

Ingrediente:

– un măr Granny Smith, mediu;

– o cană de afine;

– 100g de broccoli;

– 6 morcovi mari;

– o roșie medie.

Atât morcovii, cât și broccoli sunt surse excelente de vitamina A, care menține pielea sănătoasă, fără acnee sau puncte negre. Acest suc îți furnizează o doză importantă de fosfor și potasiu, reducând stresul care contribuie la producția excesivă de sebum și proliferarea bacteriilor.

Roșia adaugă licopen pentru prevenirea inflamațiilor, iar broccoli conține un plus de antioxidanți pentru a neutraliza radicalii liberi.

Sursa: eva.ro

Articolul precedentBill Gates face previziuni sumbre pentru anul 2023: Criza alimentară amenință omenirea
Articolul următorAlimentul surprinzător recomandat de un cardiolog: „Este prietenul inimii”