În Spitalul Județean Suceava se află internați în momentul de față un număr de 462 pacienți, dintre care 237 cu COVID 19, a informat Prefectura Suceava. 21 dintre pacienți sunt internați în secția de Terapie Intensivă. Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 71 de pacienți cu COVID 19.

Joi dimineață, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava se aflau în autoizolare la domiciliu 4.994 de persoane și în carantină instituționalizată alte 84 de persoane. De asemenea, până în momentul de față au ieșit din autoizolare 15.393 de persoane și alte 3023  din carantină instituționalizată.

Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 19.912 de teste.

Conform situației întocmite de DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2.387 de persoane declarate vindecate. În ultimele 24 de ore au fost internate în spital 34 de persoane diagnosticate cu COVID 19 și externate 50 de persoane, nefiind înregistrat niciun caz în rândul personalului medical.

În ceea ce privește situația celor două centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la nivelul județului Suceava, evidențele arată că mai sunt sunt 16 beneficiari, respectiv 14 beneficiari, care sunt infectați cu COVID 19. În prezent aceștia au fost retestați de către personalul DSP Suceava, urmând ca în perioada următoare să se afle rezultatul final.

Reamintim că la nivelul D.G.A.S.P.C. Suceava s-au luat toate măsurile necesare pentru instruirea personalului celor două centre, asigurarea de servicii medicale în caz de necesitate, monitorizarea permanentă a tuturor beneficiarilor internați în aceste centre, asigurarea de echipamente de protecție, de antiseptice și dezinfectanți pentru suprafețe”, a transmis Prefectura Suceava.