1.500 de noi studenți la USV după prima sesiune de admitere

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava după prima sesiune de admitere s-au înmatriculat 1.506 studenți și 768 de masteranzi.

În total, USV a atras aproape trei mii de candidați la programele de licență și masterat. La licență s-au înscris 1.971 de candidați, cu 3381 de opțiuni. La masterat s-au înscris 806 de candidați, cu 1450 de opțiuni.

Dintre candidații declarați admiși, 1.506 s-au înscris la programele de licență: învățământ cu frecvență, învățământ la distanță și conversie profesională. La masterat s-au înmatriculat 768 de persoane.

Toate cele 38 de locuri bugetate alocate pentru absolvenții de licee din mediul rural au fost ocupate.

Sesiunea de admitere continuă la USV până pe 8 august pentru românii de pretutindeni, în competiție fiind înscriși 930 de candidați din Ucraina, Republica Moldova, Italia și Spania pentru cele 380 de locuri bugetate alocate programelor de licență și master ale USV.

Următoarea sesiune de admitere se va desfășura în perioada 10-19 septembrie, înscrierile având loc în intervalul 10-13 septembrie. În această a doua sesiune se va organiza admiterea pentru cele 14 domenii de doctorat ale USV, fiind disponibile 49 de locuri bugetate și 70 locuri cu taxă, la care se adaugă 12 locuri bugetate destinate românilor de pretutindeni.

Articolul precedentO autospecială de pompieri a fost la un pas să se răstoarne într-o râpă, în timpul unei intervenții FOTO
Articolul următorSuceveancă trimisă în judecată după ce a primit șpagă 3.000 de euro pentru a angaja o femeie și pe fiica acesteia în Poliția Municipiului Suceava