Un tânăr de 28 de ani, din comuna Marginea, a fost reținut pentru 24 de ore după ce s-a urcat beat la volan și fără permis de conducere. Acesta a fost blocat în trafic de polițiști.

Duminică, în jurul prânzului, în timp ce acționa pe DN 2E pe raza localității Clit, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a înregistrat cu aparatul radar un autoturism care circula dinspre comuna Marginea cu viteza de 96 km/h pe un sector de drum cu limita de 50 km/h, motiv pentru a efectuat semnalul regulamentar de oprire. Conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea. Oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului respectiv aproximativ un kilometru, la un moment dat reușindu-se blocarea acestuia. La volan a fost identificat un bărbat de 28 de ani, din comuna Marginea.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, individul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto și a mai fost condamnat în trecut pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, aflându-se în termenul de încercare.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul a sustras autoturismul ce aparține tatăl său, care a sesizat poliția, dar ulterior, acesta a declarat faptul că, nu dorește să depună plângere pentru comiterea infracțiunii de furt în scop de folosință.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Bărbatul de 28 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în  arestul I.P.J. Suceava.