Pentru a scăpa de oamenii legii bărbatul și-a abandonat mașina plină cu țigări de contrabandă și a luat-o la fugă prin apă. Ulterior, acesta a fost prins în timp ce se ascundea într-o gheretă, în curtea unei societăți comerciale.  

Urmărirea a avut loc pe raza localității Marginea, marți seară. O patrulă de poliție din cadrul Secției 3 poliție rurală Marginea a observat în trafic autoturismul marca VW Sharan de culoare gri, înmatriculat în Bulgaria. Întrucât autoturismul în cauză prezenta suspiciuni cu privire la transportul de mărfuri ilegale, s-a procedat la efectuarea de semnale luminoase și acustice pentru oprirea acestuia.

Șoferul a ignorat semnalele continuându-și deplasarea cu polițiștii pe urmele sale. După circa 500 de metri parcurși, ajunși în albia pârâului Sucevița, bărbatul a sărit din autoturism, abandonându-l și fugind. Pentru a scăpa de oamenii legii acesta a trecut prin apă.

S-a procedat la somarea prin portavoce, conducătorul auto continuând să fugă, nesupunându-se somațiilor, astfel pornindu-se în urmărirea pedestră a acestuia.

„În aceste împrejurări, un agent de poliție a executat un număr de cinci focuri de armă în plan vertical, fără ca persoana urmărită să se supună. Ajungându-se într-o zonă cu imobile, persoana urmărită a fost pierdută din raza vizuală, fiind luată legătura imediat cu celelalte echipaje de poliție planificate în acțiune, care s-au deplasat cu rapiditate în locul indicat, efectuând o scotocire a zonei”, a precizat Ionuț Epureau, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

În jurul orelor 20.00, fugarul a fost prins de polițiști. Acesta se ascunde în ghereta unei societăți comerciale, la o distanță de aproximativ un kilometru de locul în care a abandonat autoturismul.

S-a procedat la legitimarea acestuia, stabilindu-se că acesta se numește Petru-Ștefan B, de 34 ani, din Vicovu de Sus.

„S-a procedat la efectuarea controlului asupra autoturismului marca VW Sharan, înmatriculat în Bulgaria, ocazie cu care s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau mai multe cartușe de țigări, marca Marvel, fără timbru”, a completat Ionuț Epureanu.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde s-a procedat la inventarierea pachetelor de țigări. În interior, oamenii legii au găsit 31.798 pachete de țigări marca Marvel, fără timbru, în valoare de aproximativ 350.000 lei.

Tigările au fost confiscate și autoturismul în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți până la finalizarea cercetărilor.

Vicoveanul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Judecătoria Rădăuți, pentru luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

Articolul precedentDezbateri pe tema evoluției Euroregiunii Prutul de Sus, la Suceava și Cernăuți
Articolul următorComitetul Comun de Management UNESCO 2019 se reunește la Suceava