Rudele unui bărbat de 41 de ani, din orașul Gura Humorului, s-au ales cu dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Acestea sunt acuzate că au deschis sicriul sigilat în care se afla trupul bărbatului decedat, infectat cu COVID 19.

Bărbatul a stat internat la Spitalul Județean Suceava cu probleme grave de sănătate, avea cancer, dar în timpul spitalizării a fost confirmat și cu COVID 19.

Luni seară, rudele au preluat sicriul de la morgă și după ce au ajuns acasă l-au desigilat pentru a fi privegheat timp de trei zile.

În cursul zilei de marți polițiștii au fost alertați de localnici despre cele petrecute și s-au deplasat imediat la fața locului. Totodată, în acest caz au fost sesizați și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Sicriul a fost resigilat și bărbatul a fost înmormântat. La fața locului au fost prezenți și jandarmi pentru aplanarea unui posibil conflict.

În timpul înmormântării una dintre rudele decedatului a făcut direct pe o rețea de socializare reclamând faptul că familia este obligată să înmormânteze în grabă pe cel mort deși, susțin ei, acesta nu ar fi avut COVID-19.

Publicată de Marin Suciu pe Marţi, 30 iunie 2020

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Inspectorii sanitari au demarat o anchetă epidemiologică și încearcă să-i identifice pe toți cei care au participat la priveghi.