Primăria Suceava a primit o amendă record pentru închiderea unei străzi cu o barieră

IPJ Suceava a sancționat Primăria Suceava cu 14.500 de lei pentru că a închis o stradă și o parcare prin montarea unei bariere.

Primăria municipiului Suceava a instalat o barieră prin care a închis strada Aleea Nucului, de la intersecția cu strada Vasile Bumbac până la intersecția cu strada Ștefan cel Mare, dar și parcarea laterală străzii. Telecomenzile pentru barieră au fost repartizate Consiliului Județean Suceava care folosește zona închisă pentru parcarea mașinilor angajaților. Totodată, la intrare pe strada Libertății, în partea opusă a Palatului Administrativ, a fost montat un indicator cu intrarea interzisă și o plăcuță în care se menționează că accesul este permis doar pentru mașinile Instituției Prefectului.

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava a constatat că bariera și indicatoarele au fost instalate fără aviz, motiv pentru care a sancționat Primăria Suceava. Pe procesul verbal au fost mențonate două contravenții. „Instalarea de semnalizare rutieră fără avizul Poliției Rutiere, respectiv instalarea unui indicator rutier și o plăcuță adițională la indicatorul rutier” a fost sancționată cu 50 de puncte amendă, adică 7,250 de lei, iar cea de-a doua contravenție, „restricționarea fără aviz a circulației rutiere” prin amplasarea unei bariere, a fost pedepsită tot cu 50 de puncte amendă, adică 7.250 de lei.

Complementar, Serviciul Rutier a obligat Primăria Suceava să desființeze bariera și semnalizarea rutieră în termen de cel mult zece zile de la comunicarea sancțiunii.