Un incendiu puternic a izbucnit duminică seară în comuna Vama.

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vama și Frumosu au intervenit cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardeau două anexe, acoperișul și o parte din mansarda unei case de locuit, corp comun, cu pericol de propagare la vecinătăți. De asemenea, flăcările au afectat parțial și un garaj din gospodăria învecinată.

Incendiul a fost lichidat după mai bine de trei ore și au ars camera centralei, o șură de lemne și acoperișul locuinței pe o suprafață totală de aproximativ 120 mp. Au mai ars o cameră de la nivelul mansardei pe 20 mp, obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electronice, documente personale și acte de proprietate. S-au degradat pereții și tavanele casei, precum și instalațiile – electrică, sanitară și de încălzire.

La gospodăria învecinată, au ars un perete din scândură al garajului, pe 16 mp, și acoperișul construcției pe 40 mp.

Incendiul a izbucnit din camera centralei termice, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor căzute din sistemul de încălzire.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat construcțiile din apropiere, cu bunurile aferente”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU.

sursă foto Dorin Lucian Sveduneac, video Pavel Popescu.