Gura Humorului este primul oraș din România care s-a autoizolat pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Imagine

Potrivit primarului Marius Ursaciuc, orașul Gura Humorului nu are în momentul de față nicio persoană infectată cu coronavirus.

Astfel, pentru a limita accesul persoanelor din împrejurimi în orașul Gura Humorului, au fost instalate filtre la intrarea și la iesirea din oraș.

Imagine

„Din raportările primite de la patrulele de polițiști, 70 la suta dintre persoanele verificate nu erau din Gura Humorului. Datoria mea este să am grijă în primul rând de sănătatea acestui oraș. Obligația mea este în acest moment să încerc să evit cât mai mult posibil răspândirea acestui virus, care e la poarta noastră. Am luat decizia să existe filtre de poliție în oraș. Toate cele șase echipaje de poliție fac filtre la intrarea și la ieșirea din oraș, respectând posibilitatea de circulație, respectând ordonanțele militare. Asta nu înseamnă că cineva care stă în Gura Humorului și lucrează în altă parte nu are voie să iasă din oraș. Avem probleme cu aia șase care se află într-o mașină și spun că merg să își cumpăre o pastilă. Vrem ca numărul îmbolnăvirilor să rămână zero”, a declarat Marius Ursaciuc la Impact FM.