Un pilot a murit și unul este grav rănit după ce două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit, sâmbătă, în jurul orei 11.30, pe aerodromul din Frătăuți, județul Suceava.

Cele două avioane se pregăteau să participe sâmbătă după-amiază la mitingul aviatic de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.

Conform ISU Suceava, cele două avioane făceau zboruri de antrenament. După impact, avioanele de mici dimensiuni s-au prăbușit în afara pistei.

Cei doi piloți au rămas încarcerați. Unul dintre ei este inconștient.

Intervin pompierii militari cu un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD și un echipaj de ambulanță.

UPDATE 12.15: Pilotul găsit inconștient a fost declarat decedat. Pentru celălalt pilot a fost solicitat elicopterul SMURD pentru a fi transportat la un spital din Iași.

UPDATE 12.35: La Aerportul Suceava se discută dacă este oportun ca mitingul aviatic să se desfășoare sau dacă va fi anulat.

UPDATE 12.51: A aterizat elicopterul SMURD.

UPDATE 13.30: A fost anulat Suceava Air Show 2018!

„Cu profund regret, vă aducem la cunoştință că în urma tragicului accident aviatic care a avut loc astăzi la Aerodromul Frătăuții Vechi, în timpul antrenamentelor pentru pregătirea Show-ului aviatic programat pentru astăzi, ne aflăm în situația de a suspenda demonstrațiile aeriene din cadrul evenimentului.

Cu toate acestea, vă informăm că va avea loc o expoziție de avioane la sol”, a transmis Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.

Știre în curs de actualizare!

Foto: Andrei Chirileanu

Articolul precedentDupă oprirea ploilor, au fost reluate lucrările pe mai multe drumuri naționale din județul Suceava
Articolul următorStraja. Un șofer a abandonat mașina cu care transporta țigări de contrabandă FOTO