Ziua Internaţională de Luptă impotriva Consumului şi Traficului de Droguri, 26 iunie 2019

Direcția de Sănătate Publică Ziua Internaţională de Luptă impotriva Consumului şi Traficului de Droguri.

Direcţia de Sănătate Publică Județeană Suceava, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Suceava, Clinica ALIAT Suceava, Unitățile Administrativ Teritoriale cu asistență medicală comunitară, Asociaţia Addictless Suceava, cabinetele medicale școlare, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava celebrează, în data de 26 iunie 2019, Ziua Internaţională de Luptă împotriva Consumului şi Traficului de Droguri. Instituția va organiza, în perioada 26 iunie – 19 iulie 2019, Campania IEC cu sloganul „În primul rând, ASCULTĂ” şi mesajul-cheie „Să îi asculţi pe copii şi tineri este primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoşi şi în siguranţă”.

Campania „În primul rând, ASCULTĂ” este o iniţiativă de creştere, pe baze ştiinţifice, a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investiţie efectivă în bunăstarea copiilor şi tinerilor, a familiilor şi a comunităţilor din care fac parte aceştia.
Drogurile ilegale ameninţă sănătatea şi bunăstarea oamenilor.

În România, consumul oricărui drog ilicit prezintă prevalențe de două ori mai mari în rândul adulților tineri, din grupa de vârstă 15-34 ani, față de cele înregistrate în populația generală, 15-64 ani, dar ratele sunt similare celor identificate în populația școlară, 16 ani.

Acțiune de prevenire în Parcul Central din Suceava

În colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Suceava, cu asistenții medicali comunitari și elevi voluntari de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, DSP va organiza, în data de 26 iunie 2019, în Parcul Central din Suceava, activităţi de informare – sensibilizare – conştientizare, precum şi activităţi de petrecere a timpului liber, concursuri cu tematică antidrog, destinate copiilor şi tinerilor, va fi organizat un stand pentru distribuirea materialelor de promovare a luptei împotriva consumului şi traficului de droguri şi se vor realiza activităţi de panotaj cu mesaje antidrog.

Vor avea loc activităţi informative cu privire la riscurile deciziei alese de consumatori prin oferirea de flyere tematice, baloane cu mesajul campaniei, invitarea persoanelor de a transmite un mesaj direct pe flipchart-ul pregătit în acest sens, discuţii libere cu persoanele aflate în zona de proximitate a evenimentului.

Articolul precedentTânărul care a distrus două ATM-uri de la o bancă din cartierul Obcini a fost reținut pentru 24 de ore VIDEO
Articolul următorPrime pentru absolvenții care se angajează după finalizarea studiilor