Zece pietoni au fost amendați pentru că au traversat neregulamentar

Zece pietoni au fost amendați de polițiștii din Vatra Dornei pentru că au fost observați în timp ce au traversat strada neregulamentar.

Polițiștii suceveni au desfășurat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de indisciplina pietonală. Conform statisticilor, indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă a doua cauză generatoare de accidente rutiere grave la nivelul judeţului Suceava. Aproape zilnic se înregistrează evenimente rutiere în care sunt implicați pietoni.

În perioada 23-28 iulie, polițiștii i-au informat pe suceveni cu privire la riscurile la care se expun nerespectând legislaţia rutieră. Totodată, polițiștii au inventariat și evaluat marcajele de la trecerile de pietoni si semnalizarea rutieră.

În paralel, la data de 26 iulie poliţiştii din Vatra Dornei au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru depistare pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

În doar câteva ore au fost aplicate 29 de amenzi în valoare totală de 11.890 lei. Zece dintre amenzi au fost aplicate pietonilor care au traversat neregulamentar. Polițiștii au reținut trei permise de conducere.

Articolul precedentVIDEO Copaci rupți, curți și străzi inundate după o furtună violentă, la Suceava
Articolul următorRestricții de circulație pe un drum național din județul Suceava