Vremea se va răci în vestul, nordul și centrul țării, iar în rest valorile termice se vor menține cu mult peste mediile multianuale specifice datei.

Temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar pe arii restrînse cantitațile de apa vor depași 20 l/mp. Pe timpul zilei va ploua, iar din orele serii în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania se vor transforma treptat în lapovița și ninsoare.

Iar în sud-estul teritoriului, ploile vor avea și caracter de aversă, iar spre seara vor fi posibile și descarcări electrice. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor, viteze mai mari urmând a se înregistra în Dobrogea și în zona montana înalta.

 

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 18 grade. Dimineața, izolat va fi ceață.

In Capitală, va ploua dimineața și din nou spre seară, când vor fi posibile și descarcari electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maxima va fi de 14…16 grade.

 

La munte, Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații. La început va ploua, apoi ploile se vor transforma treptat în ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare, viteze mai mari urmând a se înregistra în zona înaltă, cu rafale de 55…70 km/h. 

 
 
Articolul precedentVicepreşedinta Parlamentului European, anchetată pentru corupţie, a fost demisă
Articolul următorLovitură pentru producătorii anticorpilor monoclonali – Avertismentul EMA despre tratamentul coronavirus