Vis de copil în casa bunicilor, vineri, la Hanul Domnesc

Hanul Domnesc din Suceava găzduiește, la 7 iunie, vernisajul expoziției concurs de desene Vis de Copul în Casa Bunicilor.

La Muzeul Etnografic Hanul Domnesc va avea loc vineri, 7 iunie, la ora 12.00, vernisajul expoziţiei – concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”, aflată la cea de a XXIII-a ediţie. Unul din obiectivele esenţiale propus de Serviciul Etnografie este valorificarea patrimoniului cultural bucovinean prin manifestări cultural – ştiinţifice de informare, de educare artistică a elevilor. Acest proiect educaţional organizat cu elevii şi pentru elevi, în colaborare cu şcolile din Suceava, are ca temă în acest an: „ De la lut la strachină, oală, ulcior…”.

Anual, profesorii de specialitate şi învăţătorii sunt implicaţi în abordarea acestor teme la orele de curs participând la desfăşurarea de lecţii muzeale pe tema concursului, elevii reuşind să surprindă plăcut juriul cu desene deosebite.

La acest concurs mult aşteptat şi apreciat de copii, participă elevi de la şcoli din municipiul Suceava, pe categorii de vârstă: 7-11 ani, respectiv 12-15 ani, cu desene pe tema menţionată, premiile acordându-se pentru cele mai frumoase lucrări. Organizatorii propun anual elevilor teme diferite care să le formeze cunoştinţele despre ceea ce reprezintă arta populară, meşteşugurile şi obiceiurile tradiţionale, teme care să le stimuleze imaginaţia şi să-i determine să aprecieze valorile tradiţionale.

Comisia de jurizare care va decide acordarea premiilor pentru cei mai talentaţi copii este formată din profesori de specialitate de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi la concurs şi specialişti din cadrul muzeului.

Premiile, acordate pe categorii de vârste, vor fi oferite de Muzeul Bucovinei.

Articolul precedentCod portocaliu de ploi abundente pentru județul Suceava
Articolul următorAccident cu două victime, produs de un șofer care a pătruns pe contrasens