VIDEO Primăria Suceava a plătit 1,6 milioane de lei pe două mașinuțe electrice

Primăria municipiului Suceava a plătit 1,67 de milioane de lei pe două utilaje electrice. Este vorba de o automăturătoare și o autocisternă care vor intra în dotarea Direcției Domeniului Public.

Cele două autoutilitare au fost cumpărate printr-un program finanțat de statul elvețian. Mașinile au o garanție de funcționare de patru mii de ore, iar bateriile au o garanție de patru ani.

Prin programul „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, finanțat din fonduri elvețiene, Primăria Suceava a achiziționat în total 11 autoturisme electrice, două furgonete, două autoutilitare și zece biciclete electrice. Prin program au fost amplasate 24 de prize de încărcare standard și rapide.

Tot prin fonduri elvețiene vor fi achiziționate cinci autobuze electrice de capacitare redusă. Licitația pentru autobuze va avea loc în prima parte a lunii iulie.

Articolul precedentDetașamentul de Pompieri Suceava, locul întâi la etapa județeană a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență FOTO
Articolul următorUn bărbat a ajuns în stare gravă la spital dupa ce a căzut de pe o scară