VIDEO Imagini inedite cu salturi spectaculoase ale căprioarelor peste un drum forestier, surprinse la Marginea

Imagini spectaculoase cu salturi ale unor ciute peste un drum forestier au fost suprinse într-o pădure din Ocolul Silvic Marginea, județul Suceava.

Imaginile inedite, în care ciutele efectuează salturi mari de câțiva metri peste drum, au fost surprinse de George Celsie și Ana Maria Roibu, angajați ai Direcției Silvice Suceava. Fauna din pădurile statului este permanent monitorizată de specialiștii Romsilva. Pădurile administrate de Direcția Silvică Suceava asigură habitatul pentru o faună bogată.

Ciuta este un animal erbivor, din familia Cervidae, habitatul fiind în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. Ciutele au o greutate de până la 130 de kilograme și trăiesc în libertate până la 20 de ani.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează prin Direcția Silvică Suceava peste 270 de mii de hectare păduri de stat, prin 24 de ocoale silvice.

Articolul precedentUn adolescent de 14 ani a făcut ravagii în trafic, a rănit un polițist și a avariat autospeciala de poliție FOTO
Articolul următorPatronul restaurantului în care trei persoane au murit după explozia unei butelii încărcată cu GPL, trimis în judecată după cinci ani