Continuă campania de tip phishing care vizează utilizatorii rețelei sociale Instagram. Despre acest atac DNSC a emis o alertă în august.
 
Atacatorii se folosesc acum de conturi compromise de Instagram pentru a convinge potențialele victime, prin tehnici de inginerie socială, să furnizeze link-ul de resetare a parolei contului primit prin sms. Atacatorii pretind că au nevoie de link-ul din sms pentru a obține un vot într-un concurs online.
 
– Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, chiar dacă sunt prieteni sau cunoscuți, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Atacatorii să se folosesc de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.
– Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute!
– Atenție la corectitudinea gramaticală și de exprimare în limba română a textului primit. De cele mai multe ori atacatorii nu sunt vorbitori de română.
– Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.
– În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.
Articolul precedentOctombrie este Luna Europeană a Securității Cibernetice, campanie de conștientizare la nivel european aflată la cea de-a zecea ediție
Articolul următorExecutivul a adoptat Planul Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2022-2027