Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a anunțat că amenajează o grădină botanică în viitorul campus universitar aflat pe teritoriul comunei Moara.

Grădina botanică va fi amenajată printr-un proiect accesat de Facultatea de Silvicultură, finanțat de Ministerul Educației Naționale. Proiectul se întitulează: „Dezvoltarea cantitativă și calitativă a Grădinii Botanice a USV – DENDRO-PLUS”. Banii sunt alocați prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

Principalul obiectiv al proiectului vizează dezvoltarea grădinii botanice din Campusul II al USV. Mai exact, banii vor fi cheltuiți pentru completarea sectorului Vegetația României.Totodată, va fi creată o pepinieră forestieră în cadrul sectorului Didactico-experimental.

Prin proiect se are în vedere derularea stagiilor de pregătire practică a studenților din cadrul Facultății de Silvicultură. Vor fi desfășurate activități specifice domeniilor de studiu Silvicultură, Ecologie și protecția mediului, prin implicarea studenților în urmărirea dinamicii plantațiilor, măsurători pentru crearea unor baze de date, precum și lucrări de îngrijire și extindere a spațiilor verzi din cadrul USV.

Un alt obiectiv propus în proiect este organizarea unui workshop privind promovarea și valorificarea rezultatelor proiectului.

Proiectul este coordonat de șef lucrări ing. dr. Cezar Valentin TOMESCU, cadru didactic al Facultății de Silvicultură din cadrul USV.

Articolul precedentPortarul Răzvan Began a ajuns în Liga I, la FC Hermannstadt
Articolul următorUn tânăr din Șcheia s-a sinucis de supărare că iubita sa a plecat la muncă în străinătate