Urmărire în trafic după un șofer care nu a vrut să oprească la semnalele agenților. Șoferul urmărit de polițiști a abandonat autoturismul pe un câmp și a luat-o la fugă într-un lan de porumb.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.00, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Calea Cernăuți, din orașul Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca Audi A4, care se deplasa din direcţia comunei Vicovu de Jos spre comuna Straja.

Conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea în viteză pe strada Calea Cernăuți. După aproximativ patru kilometri de urmărire autoturismul respectiv a ajuns la capătul drumului unde sunt amplasate bariere de acces în punctul vamal, nefuncțional. Pentru a scăpa de polițiști, șoferul urmărit a părăsit partea carosabilă, virând brusc stânga pe un teren arabil unde și-a continuat deplasarea circa 100 de metri, împotmolindu-se.

Polițiștii au continuat urmărirea pe jos și au observat că din autoturismul respectiv au coborât două persoane, care au luat-o la fugă într-un lan de porumb.

În timpul urmăririi polițiștii au efectuat somația legală după care un agent a folosit armamentul din dotare executând două focuri în plan vertical.

Celălalt agent de poliție a reușit imobilizarea unei tinere care a fugit din autoturismul abandonat, stabilind că aceasta are vârsta de 21 ani și este din orașul Vicovu de Sus.

Cealaltă persoană nu a putut fi ajunsă de polițiști din cauza întunericului și configurației terenului.

Tânăra le-a spus polițiștilor că autoturismul a fost condus de prietenul ei, un tânăr de 21 de ani, din orașul Vicovu de Sus. Aceasta a declarat că șoferul a văzut și auzit semnalele poliției însă a refuzat să oprească deoarece este posibil să fi consumat băuturi alcoolice.

Articolul precedentPrins beat la volan. Ce alcoolemie avea șoferul
Articolul următorProiect al unui ordin de relocare în regim de urgență a ursoaicei cu pui de la Câmpulung, publicat de Ministerul Mediului