Unul din zece pacienți recunoaște că a dat șpagă la Spitalul Județean Suceava

chestionar spitalul județean suceava

Zece procente dintre pacienții Spitalului Județean Suceava recunosc că au oferit bani sau alte foloase personalului unității medicale.

Începând de la 1 aprilie, în fiecare dintre cele 24 de secții ale Spitalului Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au fost instalate dispozitive pentru testarea gradului de satisfacție al pacienților. Chestionarul cuprinde zece întrebări, iar pacienții pot răspunde pe o scară de la unu la cinci, bifând emoticoane sau litere.

Cele zece întrebări sunt: Sunteți mulțumiți de calitatea serviciilor medicale oferite de noi? Cum apreciați amabilitatea angajaților nostri? Cum apreciați starea de curățenie din secție? Ați sesizat orice formă de condiționare a îngrijirilor de care ați avut nevoie? Ați fost nevoit să cumpărați medicamente pe perioada spitalizării? Cât de mulțumit sunteți de calitatea informațiilor primite la internare? Cum apreciați calitatea me­se­lor servite? Diagnosticul comunicat de către medic v-a fost explicat pe în­țelesul dumneavoastră? Ați fost mulțumit de îngrijirea acordată de asistentă? Dacă ați mai a­vea nevoie de un serviciu medical, ați reveni la noi?.

În primele trei zile au răspuns acestui chestionar 587 de persoane, iar 10% au susținut că au dat anumite atenții medicilor, iar un procent de 5% a recunoscut că au dat bani asistentelor. Doar 3% au spus că ar fi recompensat infirmierele sau îngrijitoarele.

Spitalul Județean are în dotare 24 de astfel de aparate. Alte două vor fi instalate în perioad următoare la UPU și Ambulatoriu.

Costul chiriei și mentenanței pentru fiecare dintre dispozitive este de 4.000 de lei pe an.

Articolul precedentAmbasadorul Africii de Sud, vizită oficială în județul Suceava
Articolul următorAccident mortal la Dornești. Un bărbat și-a pierdut viața FOTO