Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale până pe 6 februarie, iar precipitațiile vor fi reduse în următoarele 4 săptămâni, potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Săptămâna 9 – 16 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile estice, vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În plus, aceasta precizează că în restul țării va ploua. Cantitățile din „partea de sud-vest, vest, nord-vest a țării, la nivel local, vor depăși 15-20 de litri pe metru pătrat”

Săptămâna 16 – 23 ianuarie

Temperatura medie a aerului va continua să fie peste mediile normale perioadei, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 23 – 30 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în est, centru și la munte.

Articolul precedentLuni, 9 ianuarie, începe școala, mulți copii nu vor reuși să ajungă în bănci
Articolul următorVIDEO Prima mașină care merge cu apă, omologată în România. Cât consumă la 100 de kilometri